Het Noorden, een top bestemming voor velen.

De Noorse Fjorden vanop zee ontdekken en bewonderen …

Vele cruisers vinden het Noorden een absolute top bestemming. Sommigen kiezen deze regio als eerste cruise ervaring om naar deze bestemming te gaan, en waarom niet…  De Noorse fjorden werden immers door National Geographic uitgeroepen tot het minst aangetaste gebied ter wereld. De Noorse Fjorden zijn betoverend mooi, zeker als u ze bezoekt vanop het water. Een cruise doorheen de Noorse fjorden is overweldigend door de prachtige natuur.

We geven jullie graag een selectie aan mogelijkheden. Uiteraard is het aanbod vele ruimer dan deze enkele opties. Vraag ernaar!

Costa Cruises

De Costa Mediterranea biedt een 9 nachten programma vanuit Amsterdam. Met slechts 2680 gasten aan boord, heeft dit schip een mooi aanbod voor heel het gezin: 4 restaurants, enkele cafés en bars, ruime keuze aan animatie. Ook voor de sportieve gasten zijn er best mogelijkheden en natuurlijk is er een wellness om geest en lichaam in evenwicht te brengen.

We cruise in ‘Basic’ vanaf 1199€ pp en in ‘Comfort’ vanaf 1349€ pp.

Norwegian Cruise Line

Wil je graag tot over de Poolcirkel,  tot in Honningsvag, het hoogste puntje van het vasteland Europa? Op 14 juni vertrekt de Norwegian Spirit voor een unieke ervaring, de midzomernacht waarbij de zon niet onder gaat.  Bovendien geniet je met deze rederij van een ‘Premium All Inclusive’ formule: fooien, dranken, 60 minuten internet pp, internationaal entertainment, ruime keuze aan bars, lounges, thema restaurants …

Binnenkajuit vanaf 1699€ pp  –  Buitenkajuit vanaf 2059€ pp  –  Balkonkajuit vanaf 2749€ pp

Holland America Line

Deze rederij met elegante middelgrote schepen, vaart met zijn pareltje de Nieuw Statendam verschillende routes aan naar de fjorden.

De ‘Noorse Legende’ route gaat via de zuidelijke fjorden oa naar Flam, Stavanger, Kristiansand naar Oslo, het cultureel en historisch centrum van Noorwegen. Eventueel te combineren met de ‘Viking Saga’ route voor 2-weekse cruise.

Een andere mogelijkheid is de ‘Viking Saga’ route. Na een dagje varen, cruisen we door Hardanger- en Geirangerfjord. We stoppen in Alesund, bekend voor zijn Art Nouveau. Een bezoekje aan Bergen maakt deze reis compleet.

Prijzen vanaf 1299€ pp (binnenhut)

Azamara Club Cruises

De rederij richt zich met haar boetiekschepen op de kritische reiziger die op zoek is naar exotische bestemmingen en fascinerende steden.  Door haar beperkte afmetingen kunnen de schepen bovendien de platgetreden paden verlaten en de vakantiegangers regelmatig verborgen pareltjes laten ontdekken tijdens hun cruise. Op 1 juli vertrekt er een 17-daagse boeiende ontdekkingscruise met de Azamara Journey naar de Noorse Fjorden én de Noordkaap.

 

Binnenkajuit vanaf 2242€ pp  –  Buitenkajuit vanaf 2857€ pp  –  Balkonkajuit vanaf 4086€ pp

 

 

 

Hurtigruten

Hurtigruten (vrij vertaald: snelle route) staat voor de postboot die tussen Bergen en Kirkenes en terug vaart als levensader van Noorwegen. 34 Havens noordwaarts, 33 havens zuidwaarts, 7 dagen naar het noorden, 6 dagen naar het zuiden. Meer dan 2500 zeemijlen langs de prachtige Noorse kust, legt het schip in beide richtingen af.  Op zee geniet u continu van het adembenemende natuurschoon. Welkom aan boord van Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld!  Geniet in de zomer van de middernachtzon, in de winter met een beetje geluk van het noorderlicht: beide zijn een unieke ervaring! Deze rederij vaart alle seizoenen, met verschillende schepen op verschillende vertrekdata.

De klassieke Hurtigruten zeereis is ondertussen legendarisch. Ze duurt 12 dagen en voert u van het culturele centrum Bergen naar Kirkenes en weer terug. Als kortere alternatieven bieden zich de route Bergen – Kirkenes – Trondheim, de route Bergen – Kirkenes in noordelijke richting, en de route Kirkenes – Bergen in zuidelijke richting aan. 

 

Voor de 12-daagse cruise, zijn er tarieven vanaf 1222€ pp. Er zijn ook kortere cruises beschikbaar.